אדריכלות ועיצוב פנים
יש אנשים שלא מעוניינים להסתפק במגורים בבניין דירות וחולמים על בית פרטי משלהם, כזה שיבנה על-פי חזון מזוקק ויהיה מתוכנן ומעוצב ללא פשרות.
האפשרות הזו היא ריאלית לגמרי, אך בדרך לבניית הבית יש עוד משוכה שצריך לעבור. חוק התכנון והבנייה, מחייב קבלת היתר בניה לבית פרטי ולכן, אם אתם עומדים בפני בניה של נכס כזה, המשיכו לקרוא כדי להיחשף לכל מה שחשוב לדעת בנושא.
על אף הרצון הברור להתקדם בתהליך כמה שיותר מהר ולהתחיל לבנות את בית חלומותיכם, קבלת היתר בניה לבית פרטי כרוכה בכמה שלבים, שיש לבצע בקפדנות ואין לוותר על אף אחד מהם.
ראשית, יש להכין את תכנית ההגשה ואת הבקשה המופרטת, אותה מגישים לוועדה המקומית, המקיימת דיון ומחליטה אם לאשר את הבניה, לדחות אותה, או לאשר אותה בכפוף לתנאים מסוימים.
לבקשה יש לצרף אישורים שונים, מגורמים כגון: חברת החשמל, שירותי כבאות והצלה, אישור בזק, אישור מנהל מקרקעי ישראל, אישור תכנית סניטרית, אישור תכנון מרחב מוגן דירתי ואישור על תשלום אגרות.
בנוסף, יתכן ורשות מקומית ספציפית תדרוש אישורים נוספים, אשר לא נהוגים ברשות מקומית אחרת.
את תכנית ההגשה לקבלת היתר בניה לבית פרטי מכין אדריכל מקצועי. היא מכונה "גרמושקה", משום שהיא לרוב מקופלת בצורת אקורדיון. תכנית ההגשה כוללת כמה סעיפים:
פרק הזמן הצפוי עד קבלת היתר בניה לבית פרטי הוא בין 4 חודשים לשנה וכלל האצבע הוא, שככל שהבקשה מפורטת יותר, כך יש יותר סיכוי לקבלת היתר במהירות האפשרית. רק לאחר אישור הוועדה וקבלת היתר בניה לבית פרטי, ניתן להתקדם בתהליך.